Björn in the USA: Ready, set, go, de eerste voorverkiezingen komen eraan

De race naar het Witte Huis begint. Kom alles te weten over de Amerikaanse presidentsverkiezingen in deze podcast met Amerika-expert Björn Soenens en Thomas De Graeve.

Amerika kiest dit jaar opnieuw een president. De republikein Donald Trump hoopt zichzelf op te volgen. De Democraten willen hem te allen prijze uit het Witte Huis. Al moeten die Democraten eerst bepalen welke kandidaat het zal opnemen tegen Donald Trump. Dat gebeurt in de voorverkiezingen.

Maandag 3 februari mogen de inwoners van de staat Iowa als eerste kiezen welke Democraat volgens hen het meest geschikt is.

Maar waarom is die eerste voorverkiezing in een kleine staat als Iowa zo belangrijk? Wat is een caucus? Wat is het belang van delegates? Zijn er andere Republikeinen dan Donald Trump die president kunnen worden? En wie zijn de Democratische uitdagers? Wat zijn hun kansen?

Kom geïnformeerd aan de start

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn een lang proces en niet altijd even eenvoudig te begrijpen. Onze podcast “Björn in the USA” krijgt daarom dit jaar een speciale “Amerika kiest”-editie. Onze Amerika-expert Björn Soenens gidst u samen met Thomas De Graeve door het hele proces. 

Bekijk hier het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen