Gemeentediensten Willebroek opnieuw helemaal operationeel

De gemeentediensten van Willebroek kunnen vanaf vanochtend opnieuw normaal aan de slag. Vrijdag werd de gemeente het slachtoffer van hacking waardoor de computers werden vergrendeld. "Maar we zijn opnieuw 100% operationeel", klinkt het op de website van Willebroek.

De aanval werd ontdekt door ICT-problemen bij het woonzorgcentrum. Dat kon uiteindelijk blijven functioneren, maar vele andere diensten lagen wel plat. Sommige diensten bleven open, al was dat met beperkte middelen. De hackers vergrendelden de computers en vroegen losgeld in bitcoins om ze opnieuw te ontgrendelen. Maar zover is het volgens de gemeenten niet gekomen. De ICT-dienst heeft via de back-upsystemen de computers toch opnieuw aan de praat kunnen krijgen.

Het gerechtelijk onderzoek naar de cyberaanval is nog volop aan de gang.

Meest gelezen