Gevangene per ongeluk vrijgelaten uit gevangenis van Sint-Gillis: man ondertussen opgepakt

De gevangenis van Sint-Gillis, in Brussel, heeft per ongeluk een gevangene even vrijgelaten. Dat gebeurde op 24 december, maar het nieuws raakte nu pas bekend. De vergissing gebeurde toen de man in beroep was gegaan tegen zijn veroordeling. De gevangenis zou een arrest van het hof van beroep verkeerd begrepen hebben. 

De woordvoerster van het parket-generaal van Brussel, Liliane Briers, laat weten dat een arrest via de gevangenis overgemaakt werd aan de gevangene, waarin enkel vermeld werd dat zijn zaak opnieuw mocht behandeld worden. De man was namelijk in beroep gegaan tegen zijn eerdere veroordeling.

De gevangenis zou dat arrest dan verkeerd geïnterpreteerd of slecht gelezen hebben. "Het hof heeft het beroep van de verdachte ontvankelijk verklaard, maar nog geen uitspraak gedaan over de grond van de zaak. De debatten moeten nog plaatsvinden. De verdachte is daarom opnieuw opgeroepen voor de rechtbank", aldus Briers.

De man kon binnen de maand opgepakt worden en is intussen opnieuw opgesloten. 

 

Meest gelezen