Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved.

Meer Amerikaanse militairen gewond na Iraanse aanval dan eerst gezegd

Bij  Iraanse raketaanvallen op VS-bases in Irak, begin deze maand, hebben 50 Amerikaanse soldaten een hersenschudding opgelopen. Eerder had de VS gezegd dat niemand gewond was geraakt bij de Iraanse wraakactie, daarna gaven ze toe dat er ruim 30 gewonden vielen. Nu zijn het er dus 50.

 Iran bestempelde de raketaanval als een vergelding voor de dodelijke raid op topgeneraal Qassem Soleimani, die in Irak werd geveld door een Amerikaanse drone. Hij werd gezien als de bevelhebber van de al-Qudsbrigade.

In totaal hebben 50 Amerikaanse soldaten, 16 meer dan vrijdag bekendgemaakt, een hersenschudding opgelopen bij de aanval op de luchtmachtbasis van Ain al-Assad, zei het ministerie van Defensie in een persbericht.

Volgens dezelfde bron zijn 31 van hen ter plaatse behandeld en zijn ze al terug aan de slag. De anderen zijn geëvacueerd naar een Amerikaans militair ziekenhuis in Duitsland en een andere werd overgebracht naar Koeweit.

De Amerikaanse president Donald Trump had na de aanval nochtans in een televisietoespraak gezegd dat er geen Amerikaanse gewonden waren.

Meest gelezen