AP

Met 'goedkope' jurk op rode loper: "Maar hij past perfect bij de zilvergrijze haren van mijn vriend!"

Het mocht weer wat kosten, afgelopen zondagnacht tijdens de uitreiking van de Grammy Awards in Los Angeles. Ariana Grande schoot daarbij de hoofdprijs af met meerdere jurken en een overdaad aan juwelen, met een kostenplaatje van om en bij het miljoen dollar. "Maar het was Lana Del Rey die er uitzag als een miljoen dollar in haar glitterjurk", was het oordeel van celebrityjournalist Ben Henry op nieuwswebsite Buzzfeed News. Al had die haar jurk slechts op het laatste moment gevonden in de winkelrekken van een plaatselijk shoppingcenter. Kostprijs: 595 dollar (540 euro). 

"Eigenlijk had ik een andere jurk gekozen voor dit evenement", aldus de 34-jarige singer-songwriter, die bij ons vooral gekend is van haar wereldhit "Video games" uit 2011, maar ook dit jaar 2 keer genomineerd was voor een Grammy Award, "Maar mijn vriend (realityster Sean Larkin, red) had nog een riem nodig en zo zijn we samen naar een plaatselijk winkelcentrum afgezakt. Toen ik deze jurk in de rekken zag hangen, was ik meteen verkocht. Dit was echt zo’n beslissing op het laatste moment, maar ik ben helemaal weg van de jurk."

2020 Invision

"De jurk paste bijna perfect. Ik heb enkel een kleine aanpassing aan mijn middel moeten doen. Maar meer aanpassing was niet nodig. Je kent dat wel: een beetje hier en daar, en hij zit goed! Daar zorgen we zelf wel voor. En ja, de jurk past perfect bij de zilvergrijze haren van mijn vriend. Echt wel 'cool' is dat", aldus Del Rey nog op celebritywebsite Entertainment Tonight.

"Misschien een ideetje voor andere beroemdheden om iets dat hen onmiddellijk past, in een winkelcentrum te zoeken wanneer ze op weg zijn naar een rode loper", aldus modewebsite Vogue. Volgens nieuwswebsite Huffington Post won Del Ray dan misschien geen enkele prijs, "ze won wel de harten van haar fans met deze jurk". Muziekwebsite PopSugar voegde nog toe: "Verfrissend om te zien welke keuze ze durft te maken in een periode dat iedere jurk op de rode loper of uiterst zeldzaam of speciaal voor de gelegenheid gemaakt moet zijn. En dan ziet deze jurk er ook nog eens fantastisch uit," 

Muziekwebsite Rolling Stone kwam dan weer tot volgende conclusie: "Warenhuizen en kledingzaken zijn in deze tijden van onlineshoppen ten dode opgeschreven, totdat Lana De Rey hen kwam redden. Dit is een glorieus moment voor winkelcentra in de VS."

Op sociale media werd de spontane keuze, een Aidan Mattox-jurk, van Lana Del Rey alvast toegejuicht:

Meest gelezen