PLAN B #17: waarom zegt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez dat hij terugwil naar een unitaire Belgische staat? 

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.

Was het een hartenkreet of meende hij het echt? Dat  vraagt iedereen zich af, na de uitspraak van Georges-Louis Bouchez, in het Franstalige magazine Wilfried , verleden week. Een uitspraak die hij bovendien deed toen hij al benoemd was als informateur. Meestal proberen koninklijke opdrachthouders controversiële uitspraken te vermijden.  De reacties van de Vlaamse politici vinden de uitspraak niet verstandig en zelfs beledigend, en vandaar de vraag aan Alain Gerlache (RTBF): wat heeft Georges-Louis Bouchez bezield? 

Podcast PLAN B

Meest gelezen