Agressief hangbuikzwijn met veel moeite gevangen in Bilzen

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder blijft het erg druk hebben met het opvangen van in beslag genomen dieren. Woensdag hebben de medewerkers een woest hangbuikzwijn gevangen in Bilzen. Het dier blafte en beet naar de mensen die hem wilden vangen.

De mensen van het opvangcentrum werden opgeroepen door de politie van Bilzen om het hangbuikvarken te evacueren. Het mannetje was al door verschillende tuinen gelopen en wroette zich onder de omheiningen door. Hij was ook heel agressief en vernielde met zijn slagtanden het schepnet waarmee de medewerkers hem eerst wilden vangen. Uiteindelijk lukte het wel met een groot net. Eenmaal gevangen blafte en beet het varken en sloeg hij rond met zijn slagtanden om de medewerkers te verwonden. Uiteindelijk moest hij het toch opgeven en werd hij naar het opvangcentrum gebracht. De Vlaamse overheidsdienst dierenwelzijn gaat beslissen wat er met het dier moet gebeuren.

Druk

Het was al de elfde keer dit jaar dat het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum moest uitrukken voor een inbeslagname. De lijst wordt ondertussen erg lang: kippen, pony's, konijnen, schapen, ezels, volièrevogels, en nu dus ook een hangbuikzwijn. 
 

Meest gelezen