Videospeler inladen...

Vals corona-alarm op cruiseschip met 6.000 mensen

Het cruiseschip "Costa Smeralda" is vandaag urenlang in quarantaine geplaatst in Civitavecchia, de haven van de Italiaanse hoofdstad Rome. Een Chinees koppel aan boord was ziek geworden en een besmetting met het coronavirus moest eerst uitgesloten worden.

Het schip is vanochtend aangemeerd in de haven van Civitavecchia. Tijdens het ontbijt kregen de Vlaming Mike Louagie en de andere passagiers te horen dat de sanitaire inspectie aan boord gekomen was en dat ze voorlopig niet aan land konden gaan. 

Bekijk: de Vlaming Mike Louagie getuigde vanmiddag vanop het cruiseschip

Videospeler inladen...

Gevreesd werd dat een koppel aan boord van het schip besmet was met het coronavirus. In afwachting van meer duidelijkheid werden alle excursies geschrapt, niemand mocht van het schip.

Intussen is gebleken dat er geen sprake is van een coronabesmetting bij passagiers op de boot.

Meest gelezen