Videospeler inladen...

Beluister hier de drie winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel

Crooked Steps, Sunday Rose en The Radar Station zijn door de luisteraars van Studio Brussel uitgeroepen tot de winnaars van De Nieuwe Lichting. Dat heeft Michèle Cuvelier bekendgemaakt in een Facebook Live vanuit de Trix in Antwerpen. De Nieuwe Lichting bekroont jong muzikaal talent van eigen bodem. 

Exact 999 jonge Belgische artiesten en bands hebben zich ingeschreven voor de achtste editie van De Nieuwe Lichting. Een professionele jury met onder andere Jan Paternoster (Black Box Revelation) en Black Mamba selecteerde daaruit negen finalisten. Daarna mochten de luisteraars van Studio Brussel stemmen op hun favorieten. De winnaars zijn vandaag bekendgemaakt: Crooked Steps, Sunday Rose en The Radar Station mogen zich "De Nieuwe Lichting van 2019" noemen.

Michèle Cuvelier en Kirsten Lemaire met De Nieuwe Lichting 2020 © Studio Brussel

De drie winnaars winnen airplay op Studio Brussel en professionele begeleiding op maat in Trix. Vorige winnaars van de wedstrijd waren Brihang, Tamino en Equal Idiots, een mooie lijst om bij aan te sluiten.

Bekijk hieronder de ontknoping van De Nieuwe Lichting:

Videospeler inladen...

Garagerock uit Melle

Crooked Steps is een trio muzikanten uit Melle, bij Gent. Lou, Thomas en Bas en hun bluesy gitaren brengen met "Sugar" een perfecte balans tussen kalm en snoeihard. "De onstuimigheid van pakweg The Kinks en de geest van John Lee Hooker", schreef Musiczine. De band was al finalist van de Student Rock Rally én Jonge Wolven in 2017, en finalist van de Maanrockrally in 2018. Deze overwinning zat er dus aan te komen.

Vrolijk geluid uit Antwerpen

De Antwerpse Sunday Rose scoort met "Worst I ever had", een nummer over het slechtste lief ooit dat tóch vrolijk klinkt. Zanger Arno heeft alle finalisten beluisterd en dit vond hij "origineel". "Ik hoor er zelfs iets van Donald Duck in, en ik hou van Donald Duck", zei hij. Hij krijgt zaterdag tijdens de MIA's een lifetime achievement award, wie durft hem tegenspreken?

Kwartet uit Gent

The Radar Station is een viertal met veel troeven, met de stem van zanger Brent als grootste. Dat vindt Arno ook: "Die gast heeft iets". "Subtle science" is een ingetogen nummer met, u raadt het al, subtiele accenten.

Meest gelezen