De Dolly Dots nu.
ANP

"Love them just a litte bit more": de Dolly Dots komen samen voor tournee langs Nederlandse theaters

Na de dood van collega-zangeres Ria hadden ze nochtans gezworen om niet meer te toeren, maar ze doen het nu toch. De Dolly Dots - samen met Luv de populairste Nederlandse meidengroep - palmen vanaf september Nederlandse theaters in met hun "Sisters on tour". 

De Dolly Dots waren met zes vrouwen ontzettend "hot" in Nederland, maar ook in Vlaanderen en daarbuiten. Ze braken in 1979 door met "Boys" waarna de hits "Radio" (1979), "Hela-di-ladi-lo" (1980) en "Love me just a little bit more" (1983) volgden.

Met hun korte rokken of shorts, typisch getoupeerde haren (tegenkammen om volume te crëeren, red.) en rijkelijke oogschaduw stonden de Dolly Dots garant voor sensuele optredens en een vrolijke mix van pop en disco.  

Een foto uit de oude doos.

De meidengroep ging in 1988 uit elkaar, maar bracht tien jaar later een compilatie-album ("The collection") uit. In 2007 kwamen ze bijeen en werden in concertzaal Ahoy succesvolle reünieconcerten gegeven. In 2008 volgde de "Goodbye for now tour". Een jaar later stierf echter één van de Dolly Dots aan de gevolgen van longkanker, Ria Brieffies. De overige leden beloofden niet meer samen op te treden. "Zes meisjes, zes vrouwen, zussen voor altijd", klonk het credo.

Maar in 2016 waagden ze zich er toch aan met een kort optreden bij de Toppers in de Johan Cruijff Arena (Amsterdam). En ze kregen opnieuw de smaak te pakken.

Van september tot februari staan de Dolly Dots opnieuw in Nederlandse theaters. Ze zullen deze keer ook de verhalen achter het succes vertellen. "Waar we ook kwamen, het was altijd een krankzinnig circus. Gelukkig hadden we elkaar en we maakten er altijd wat van", verklappen ze al. 

Angela Kramers, Angela Groothuizen, Anita Heilker, Esther Oosterbeek en Patty Zomer.
ANP

Luister hier nog eens naar één van hun hits, "Radio":

Meest gelezen