Historisch beschermde kledingwinkel in Gent volledig uitgebrand

In Gent is afgelopen nacht een kledingwinkel volledig uitgebrand. De winkel is gevestigd in een beschermd gebouw dat van historische waarde is. Ook de aanpalende kantoren van museum Huis van Alijn zijn beschadigd. De uitbaatster van de winkel reageert emotioneel: "Met heel veel pijn in het hart heb ik vannacht mijn levenswerk in vlammen zien opgaan." 

Een woning in het centrum van Gent is afgelopen nacht volledig uitgebrand. Het gaat om een winkel die gevestigd is in een beschermde woning aan de Kraanlei die gebouwd is in de 16de eeuw. Veel huizen aan de Kraanlei en de omgeving van het Patershol zijn beschermd. Het geheel is ook beschermd als stadsgezicht.

Huis en kleding volledig uitgebrand

De uitbaatster van winkel "Maaike Kleedt" reageert aangedaan op sociale media. Niet alleen de winkel is uitgebrand, maar ook alle kleren zijn in de brand gebleven. De eigenares moet ook voorlopig haar online webshop stopzetten.

Haar tweede winkel vlakbij blijft wel nog open. "Ik ga er alles aan doen om zo snel mogelijk terug operationeel te zijn, maar vandaag heb ik eventjes de tijd nodig om alles een plaats te geven", zegt ze.

Rookschade bij Huis van Alijn

De kantoren van museum Huis van Alijn bevinden zich naast de uitgebrande winkel. "Wij hebben vooral rook- en roetschade in het kantoorgebouw," vertelt directeur Ann Van Nieuwenhuyse van het museum. 

Ze beseft dat ze geluk gehad hebben: "In vergelijking met het huis hiernaast valt het allemaal nogal goed mee. Een goede poetsbeurt en eens goed verluchten zal dat probleem wel oplossen." Gelukkig waren er geen belangrijke zaken aanwezig in de burelen van het museum.

Meest gelezen