Huis in Leuven onbewoonbaar na brand door haardroger

In Leuven is vanmorgen brand ontstaan in een huis in de Sluisstraat. Het vuur ontstond nadat de bewoonster haar haardroger op het bed had laten liggen.

De brandweer van Leuven moest vanmorgen uitrukken voor een brand in de Sluisstraat. Toen ze aankwamen sloegen de vlammen uit het raam van de eerste verdieping. "Op de eerste verdieping had de bewoonster een haardroger laten liggen op het bed, daardoor vloog de matras in brand", zegt Gerrit Niklaas van de Leuvense brandweer. "Het ging om een uitslaande brand maar die was snel onder controle omdat we snel ter plaatse waren."

De bewoonster kon zelf haar kamer verlaten, er vielen geen gewonden. Haar kamer brandde wel volledig uit en ook de kamer ernaast. De woning is voorlopig onbewoonbaar.  

Meest gelezen