Sint-Martens-Latem wil minder reclameborden op Kortrijksesteenweg

Sint-Martens-Latem wil dat er minder reclameborden langs de Kortrijksesteenweg staan in de gemeente. “Vaak zijn de affiches, vlaggen en banners naast de weg onvergund, en bovendien zijn ze niet aantrekkelijk”, klinkt het.

De gemeente Sint-Martens-Latem is de wildgroei aan reclame op de Kortrijksesteenweg beu. Aan de kant van de weg staan verschillende soorten reclame: affiches, vlaggen, banners… Maar "die moeten weg", zegt Sint-Martens-Latem.

Positieve aanpak

“We willen de Kortrijksesteenweg aanpakken en doen dat op een positieve manier ”, vertelt Anne Van Rostyne van de gemeente Sint-Martens-Latem. “Voor elke handelaar die ervoor kiest om de onvergunde publiciteit weg te halen, geven wij vijftig euro aan een goed doel.” De gemeente wil de handelaars niet achterna zitten met boetes en bekeuringen. “En dat werkt”, gaat Anne Van Rostyne verder. Tachtig procent van de handelaars heeft borden en vlaggen intussen vrijwillig verwijderd.”

De gemeente heeft nog geen goed doel gekozen.

Meest gelezen