Betty Matthysen

Treinverkeer tussen Doornik en Moeskroen korte tijd onderbroken door 100-tal migranten

Het treinverkeer tussen Doornik en Moeskroen in de provincie Henegouwen is korte tijd onderbroken geweest door een grote groep migranten die zich in de buurt van de sporen bevonden. "Er zijn vervangbussen ingeschakeld, maar binnenkort rijden de treinen weer", zegt Frédéric Petit van Infrabel aan VRT NWS. 

Rond 9 uur is het treinverkeer op de lijn tussen Doornik en Moeskroen onderbroken ter hoogte van het station van Froyennes, een deelgemeente van Doornik. Er bevonden zich op dat moment een honderdtal mensen in de buurt van de sporen. Volgens lokale media was er een vechtpartij gaande tussen twee groepen migranten.

De politie is massaal ter plaatse gekomen en heeft een 50-tal mensen opgepakt. "De Dienst Vreemdelingenzaken is op de hoogte gebracht. De politiemensen zullen de opgepakte personen verhoren en overgaan tot identiteitscontrole. Momenteel is nog niets bekend over de nationaliteit van deze mensen", aldus politiecommissaris Philippe Hooreman.

In Froyennes is een snelwegparking waar transmigranten soms proberen om in vrachtwagens te klimmen om zo in het Verenigd Koninkrijk te geraken. De spanning tussen verschillende groepen onderling loopt soms hoog op.

Meest gelezen