Euromillions ziet er vanaf morgen iets anders uit

Euromillions, het trekkingsspel van de nationale loterij in verschillende Europese landen, zal er vanaf morgen anders uitzien. Onder meer het logo en de spelformulieren krijgen een nieuwe lay-out maar ook de spelregels veranderen. Daardoor is er sneller kans om de jackpot van 100 miljoen euro te winnen en zullen er per jaar 3 in plaats van 2 uitzonderlijke jackpots van minstens 130 miljoen euro zijn.

Het trekkingsspel Euromillions zal er vanaf februari anders uitzien. Niet enkel het logo en de spelformulieren krijgen een update, ook het spelverloop wordt anders. Zo zal onder meer de jackpot sneller de 100 miljoen bereiken, zo meldt de Nationale Loterij.

Het sneller stijgen van de jackpot wordt mogelijk omdat de EuroMillions-jackpot op een andere manier zal worden gespijsd. Onder de nieuwe EuroMillions-formule zullen er voortaan ook drie in plaats van twee uitzonderlijke jackpots per jaar te winnen zijn, en dat telkens van minstens 130 miljoen.

 Het zijn de loterijen van de EuroMillions-community die samen beslisten om de veranderingen door te voeren. Het gaat om België, Oostenrijk, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

Het nieuwe aanbod zal vanaf zaterdag/morgen 1 februari beschikbaar zijn in de verkooppunten, en op het internetspelplatform e-lotto.be van de Nationale Loterij. De eerste trekking wordt gehouden op dinsdag 4 februari en op vrijdag 7 februari is er een uitzonderlijke jackpot van minstens 130 miljoen euro.

Meest gelezen