Huiszoeking bij oud-senator Alain Destexhe in onderzoek naar Azerbeidzjan-affaire

Bij oud-senator Alain Destexhe is een huiszoeking gebeurd, in het kader van het in Duitsland gevoerde onderzoek naar vermoedelijke corruptie. Dat meldden LN24, Knack en De Tijd en het nieuws wordt bevestigd door het parket van Brussel. Volgens De Tijd zouden speurders daarnaast ook binnengevallen zijn bij ex-politicus Stef Goris.

Het parket van Brussel deed de huiszoeking bij Destexhe op vraag van Duitsland, en gaf geen details over de inbeslagnames. Zelf voert het momenteel geen onderzoek naar hem, zei parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse.

De procureur des des Konings van Brussel opende in 2017 een gerechtelijk onderzoek naar de financiering van de vzw die beheerd werd door de liberalen Alain Destexhe et Stef Goris, en vanuit Duitsland gefinancierd zou worden met Azerbeidzjaanse fondsen.

De vzw EAEO zou volgens de beschuldigingen tegen betaling positieve informatie hebben geleverd over de verkiezingen in Azerbeidzjan. Het gaat om een Europees onderzoek dat vanuit Duitsland gevoerd wordt. Ook op andere plaatsen werden huiszoekingen gedaan.

Ook Goris zou volgens De Tijd speurders over de vloer gekregen hebben. Noch het federaal parket noch het parket van Leuven kon die informatie echter bevestigen.

Meest gelezen