Videospeler inladen...

Ivan Ollevier: "Britten kijken al zo'n halve eeuw halfhartig tegen EU aan"

Met een grote lichtshow voor duizenden toeschouwers neemt het Verenigd Koninkrijk deze avond bij het parlementsgebouw van Londen afscheid van de Europese Unie. Bij de ambtswoning van de premier, op Downing Street 10, komt een grote aftelklok naar de laatste seconden van hun lidmaatschap. Toch doet de regering haar best niet al te veel triomf te leggen in de feestelijkheden, zegt onze reporter Ivan Ollevier vanuit de Britse hoofdstad. 

"De regering wil de miljoenen Britten die niet voor brexit kozen, niet voor het hoofd stoten", klinkt het. "Zo wordt het feest vanavond ietwat halfhartig, en dat was ook bijna een halve eeuw de houding van de Britten in hun moeizame relatie met de EU."

Herbekijk hier de analyse van Ivan Ollevier, en zijn overzicht in beeld van de Britse toetreding tot de EU tot aan de brexit.

Videospeler inladen...

Meest gelezen