James Corden na "grootste oplichting ooit in de tv-wereld": "Fake news!"

Het was duidelijk even slikken voor de vele fans van de 'Carpool Karaoke' van James Corden, een onderdeel van zijn "The late late show" waarin hij samen met een bekende artiest liedjes zingt, terwijl hij door de stad rijdt. Corden bleek immers niet zelf te rijden, maar zijn SUV werd voortgetrokken door een andere wagen. En dus zou Corden het stuur enkel voor de show vasthouden. Verontwaardiging alom, zowel bij diverse nieuwsmedia als op sociale media. Afgelopen woensdag reageerde Corden zelf in zijn programma op de hetze, weliswaar met een vette knipoog.

Het was volgende video, waarin te zien is dat James Corden niet zelf met de SUV rijdt maar waar die SUV op een soort van aanhangwagen staat die voortgetrokken wordt door een andere wagen, die viraal ging. Het betrof dit keer de opnames van een uitzending met Justin Bieber:

Nieuwsmedia blokletterden titels als "dromen aan diggelen geslagen door virale video" of "de grootse oplichting ooit in de tv-wereld". Ook op sociale media was de ontgoocheling groot.

Woensdag reageerde Corden in zijn "The late late show", zij het op zijn eigen gekende stijl, met een kwinkslag dus: "Recent ben ik het slachtoffer van een schandaal geworden. Er zijn echt wel serieuze beschuldigingen in mijn richting in de media geuit. Ik wil die geruchten de kop indrukken, want ze zijn niet waar. Natuurlijk heb ik het hier over die mensen die beweren dat ik niet zelf met de auto rij tijdens de ‘Carpool Karaoke’. Ik haat wat ik nu ga zeggen, maar dat is 'fake news'!"

"Ik wil hier enkel bevestigen dat ik wel degelijk zelf met de auto rij, behalve wanneer we iets doen waarvan we denken dat het niet veilig is. Zoals een dansbeweging of als we onze kleren uitwisselen of als ik gedronken heb. Bij Justin Bieber lag het gewoon aan het feit dat ik voortdurend verdwaalde in zijn mooie ogen."

Begrijp dat het hier om een tv-programma gaat en dan is nooit alles echt

"Ik ben heus wel gechoqueerd dat ik iets gedaan heb waarvan meer mensen ontdaan zijn dan van "Cats" (de bioscoopfilm waaraan ook Corden meewerkte en die grandioos flopte, red)."

"95 procent van de tijd breng ik het leven van wereldsterren in gevaar. Maar begrijp dat het hier om een tv-programma gaat, en dan is nooit alles echt. Bijvoorbeeld, we nemen op rond 5 uur ’s namiddags, maar doen alsof die opnames laat in de avond hebben plaatsgevonden. Op televisie doe je en zeg je soms dingen louter en alleen om de kijkers te entertainen."

Justin Bieber heeft intussen ook gereageerd op Cordens bekentenis. De Canadese popster deed dat ook met een kwinkslag:

Meest gelezen