Leraar die vierjarig kind aangerand zou hebben vrij onder voorwaarden: ook nieuwe klachten ingediend

De leerkracht uit Keerbergen, in Vlaams-Brabant, die een meisje van 4 zou hebben aangerand, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Twee weken geleden werd de leraar aangehouden nadat het slachtoffertje thuis had verteld wat er gebeurd was. Ondertussen zou het gerecht ook enkele nieuwe klachten tegen de man onderzoeken. 

Volgens het parket is de man niet officieel in verdenking gesteld voor de andere klachten. "Het onderzoek loopt momenteel nog en we zullen de klachten verder en grondig onderzoeken", zegt het parket.  Het bevestigt wel dat de leraar werd vrijgelaten onder voorwaarden en zich in de tussentijd zal laten begeleiden. 

De twintiger werd twee weken geleden opgepakt op een school in Mechelen, waar hij tijdelijk aan de slag was. De ouders van het meisje waren namelijk naar de politie  gestapt nadat het meisje thuis had verteld wat er gebeurd was. Daarnaast zouden speurders tijdens huiszoekingen ook kinderporno op zijn laptop gevonden hebben. Daarop besliste de onderzoeksrechter om de man aan te houden. 

De school heeft in een brief aan de ouders laten weten dat de man onmiddellijk werd ontslagen. Daarnaast had de school ook een oproep gedaan naar andere mogelijke slachtoffers. 

 

Meest gelezen