"Parasite" viel in de aanloop naar Oscars ook al in de prijzen tijdens de Screen Actors Guild Awards.
2020 Invision

"Parasite" is beste film volgens Belgische filmcritici

"Parasite", een film van de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho, is door de leden van de Unie Belgische Filmpers (UBFP) bekroond als beste film.

De film "Parasite" vertelt het verhaal van een arm maar inventief gezin uit Seoel dat besluit te infiltreren in een villawijk. Ze nemen het leven van een welstellende familie helemaal over, met hilarische, maar ook bloederige gevolgen.

Bekijk de trailer van "Parasite" (en lees verder onder de video): 

Ook volgens onze-filmjournalist Ward Verrijcken was "Parasite" de beste film van 2019:  "Dit is bijtende, maatschappijkritische cinema, die waarschuwt voor de gevaren van al te grote sociale verschillen, door de Koreaanse grootmeester Bong Joon-ho, verpakt in waanzinnig entertainment."

De film won vorig jaar de Gouden Palm in Cannes en is een van de favorieten bij de Oscars.  "Parasite" is genomineerd in de categorie internationale film, maar kon in totaal 6 nominaties in de wacht slepen, waaronder ook in de belangrijkste categorieën beste regisseur en beste film. 

Ward Verrijcken legde in deze video eind vorig jaar uit waarom hij "Parasite" de beste film van 2019 vond: 

Videospeler inladen...

"Le jeune Ahmed" van de broers Dardenne is de beste Belgische film volgens de filmpers.  De Humanumprijs, voor een film waarin gepleit wordt voor een samenleven in harmonie tussen verschillende mensen, gaat naar "Les misérables" van de Franse regisseur Ladj Ly.

Bekijk de trailer van "Le jeune Ahmed" van de broers Dardenne: 

De UBFB werd in 1925 door journalisten opgericht en telt vandaag een honderdtal critici en journalisten uit het hele land.

Meest gelezen