Politie schiet man dood bij achtervolging in Namen

Een automobilist die wegvluchtte van een controle, is vannacht doodgeschoten door de politie in Namen. Het Comité P, dat de politie controleert, onderzoekt de zaak.

De agenten wilden vannacht een auto controleren in het centrum van Namen, omdat ze die verdacht vonden. Daarop reed de auto weg. Er volgde een achtervolging, die pas enkele kilometers verderop eindigde. Daar schoot de politie de bestuurder dood. Volgens het parket van Namen gaat het om een twintiger uit Vlaanderen. Er zijn geen agenten gewond geraakt bij de achtervolging. Een tweede man, die in de buurt van de auto stond toen de agenten hem wilden controleren, heeft zich intussen bij de politie gemeld. 

Het Comité P, dat de politie controleert, zal nu nagaan of de agenten geen fouten hebben gemaakt bij de schietpartij.

Meest gelezen