© VRT 2019

Zanger Willy Sommers met spoed geopereerd: "Door het oog van de naald gekropen"

Willy Sommers heeft met spoed een hartoperatie ondergaan. Dat meldt de 67-jarige zanger op zijn Facebookpagina. “Ik ben vandaag door het oog van de naald gekropen”, laat Sommers weten.

“Bij een controle van m'n hart is vandaag gebleken dat mijn linker kroonslagader 99% dichtgeslibd was en werd er beslist om onmiddellijk over te gaan tot een operatie”, schrijft Sommers op Facebook. 

Om die vrijwel volledig vernauwde ader weer te openen, is een stent geplaatst. Volgens Sommers is de operatie goed verlopen. Hij dankt daarvoor het team van topcardioloog Pedro Brugada.

Vervanging

Door de onverwachte ingreep kan de zanger dit weekend niet optreden. “Dat is nog nooit eerder in mijn carrière gebeurd, maar dit keer kan ik er echt niet onderuit. Mijn verontschuldigingen daarvoor!”, schrijft Sommers. “Ik ga nu een paar dagen rusten en dan kan ik snel weer het podium op”, voegt Sommers eraan toe.

Het is niet de eerste keer dat Willy Sommers een hartoperatie moest ondergaan. Vier jaar geleden moest hij al eens onder het mes bij Brugada. Toen Sommers last had gekregen van duizeligheid werd bij de dokter vastgesteld dat hij hartritmestoornissen had. Hoewel hij toen met een klein hartje de operatiezaal in ging, verliep de operatie toen ook voorspoedig en stond Sommers na een aantal dagen alweer op de planken.

Meest gelezen