Oudste vrouw van België (111) overleden

In Anderlecht in Brussel is vorige week de oudste inwoner van ons land overleden. Het gaat om Elisabeth De Proost, ze werd 111 jaar. Eén dag voor haar dood overleed ook al de oudste man van ons land, Maurits Stael, hij is 108 geworden. De nieuwe oudste inwoner van België is nu een vrouw uit Gent, zij wordt eind dit jaar mogelijk 112. 

 

De oudste vrouwelijke inwoner van België, Elisabeth De Proost, overleed op 25 januari. Ze leefde 111 jaar en 354 dagen. Op vraag van de familie werd het overlijden pas zaterdag bekendgemaakt. De Proost werd geboren op 5 februari 1908 in Anderlecht en overleed vorige week zaterdag in een rusthuis in de gemeente.

Een dag voor De Proost overleed ook de oudste mannelijke Belg, Maurits Stael. De man uit Torhout werd 108. Hij verbleef de laatste jaren in woonzorgcentrum Rusterloo in Beernem. Stael was oud-strijder uit de Tweede Wereldoorlog. De nieuwe oudste vrouwelijke Belg is voortaan Marietta Joanna Bouverne, geboren op 25 december 1908 in Gent, waar ze nog steeds woont.

Meest gelezen