Politie opent vuur tijdens achtervolging in Brusselse Hallepoorttunnel

In Brussel heeft de politie afgelopen nacht het vuur geopend op een auto. De bestuurder van de auto werd samen met drie passagiers opgepakt. Het parket liet de bestuurder van het voertuig aanhouden. Dat meldt het Brusselse parket.

“Rond 2.30 uur wilde de politie een voertuig onderwerpen aan een verkeerscontrole op de Kruidtuinlaan”, zegt Stéphanie Lagasse van het Brusselse parket. “De bestuurder sloeg op de vlucht, maar werd op de Zuidlaan opgewacht door de politie, onder de brug van het Zuidstation.

De bestuurder probeerde in te rijden op de politie-inspecteurs, waarop een van hen het vuur opende. Hij schoot verschillende keren, maar niemand raakte gewond. De tunnel werd nadien gesloten in de richting van het Zuidstation voor de nodige vaststellingen, tot 11.15 uur zaterdagochtend.

Er zouden vier personen in de vluchtende auto gezeten hebben. Ze werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het parket liet de bestuurder van het voertuig aanhouden en stelde een onderzoeksrechter aan. De drie passagiers van het voertuig zijn na verhoor vrijgelaten.

Meest gelezen