BELGA

Moeder van Delphine Boël is boos: "Manier waarop Albert haar erkent, is zoveelste slag in gezicht van mijn dochter"

Sybille de Sélys Longchamps, de moeder van Delphine Boël, is niet te spreken over de manier waarop koning Albert heeft bevestigd dat Delphine zijn biologische dochter is. "Een slag in het gezicht van mijn dochter", omschrijft ze het in de kranten van Sudpresse.

Afgelopen maandag liet koning Albert via zijn advocaat weten dat een DNA-test heeft uitgewezen dat Delphine Boël inderdaad zijn biologische dochter is. Delphine zocht al jarenlang de erkenning en bevestiging, maar de toon van Alberts mededeling was erg zakelijk en bijzonder koel. 

"Heeft u de mededeling gelezen?", laat moeder Sybille de Sélys Longchamps optekenen in de kranten van Sudpresse. "Het is een slag in het gezicht van mijn dochter. En dat al voor de negende of tiende keer." Een onmenselijke attitude, noemt ze het. 

Volgens de Sélys Longchamps, die naar eigen zeggen kort voor de officiële mededeling maandag werd ingelicht over de teneur ervan, lijdt haar dochter onder de situatie. "Het is een opzijgeschoven kind dat een proces moest beginnen om erkend te worden. Haar wonden zullen nooit helen." De moeder van Delphine probeert desalniettemin naar excuses te zoeken voor het gedrag van Albert. "Hij heeft een zeer moeilijke jeugd gehad, heeft zijn moeder nooit gekend."

Sybille de Sélys Longchamps bevestigt ook dat ze de beslissingen met betrekking tot haar dochter altijd alleen heeft genomen. Op een uitzondering na: "Delphine was bijna 15 jaar en ze had een misvorming van een beentje bij het oor. Als ze niet geopereerd zou worden, zou ze een misvorming aan haar kaak hebben gehad. Toen heeft Albert initiatief genomen."

Meest gelezen