Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Netflix-serie "The crown" eindigt eerder dan gepland, Imelda Staunton wordt de laatste Queen

De Netflix-serie "The crown" zal maar 5 seizoenen tellen in plaats van 6 en de Britse actrice Imelda Staunton wordt de laatste vertolker van koningin Elizabeth II. Dat heeft Netflix aangekondigd. In de reeks wordt het verhaal verteld van het Britse koningshuis vanaf de kroning van de Queen.

Netflix had eerder gezegd dat de reeks 6 seizoenen ging tellen, maar het worden er dus maar 5. "Nu we begonnen zijn aan de verhalen voor het vijfde seizoen, is het me duidelijk geworden dat dit de perfecte tijd en plaats zijn om te stoppen", zegt producent Peter Morgan.

Het veelgeprezen "The crown" is een van de succesreeksen van Netflix. Volgens de streamingdienst heeft de serie al meer dan 73 miljoen kijkers gelokt. Maar de derde reeks, die vorig jaar gelanceerd werd, ontbrak deze keer wel in het lijstje van de 10 populairste Netflix-programma's in het Verenigd Koninkrijk.

Netflix heeft nu ook bevestigd dat Imelda Staunton (64) de rol van koningin Elizabeth II zal overnemen in het laatste seizoen. Haar naam deed al even de ronde. Ze volgt daarmee Claire Foy (seizoen 1 en 2) en Olivia Colman (seizoen 3 en 4) op. Staunton is bekend van rollen in "Downton Abbey", "Vera Drake" en de Harry Potter-films.

Het derde seizoen eindigde in 1977. In het volgende, dat wellicht eind dit jaar uitkomt, maken onder meer prinses Diana en Margaret Thatcher hun opwachting. Het laatste seizoen zal afronden in 2003 en zal dus de woelige periode in de jaren 90 na de dood van Diana bevatten. 

Maar de meest recente gebeurtenissen, zoals de beschuldigingen tegen prins Andrew in de zaak rond miljardair en kindermisbruiker Jeffrey Epstein en het (gedeeltelijke) vertrek van prins Harry en Meghan Markle uit de koninklijke familie, zullen dus niet te zien zijn in "The crown". 

Meest gelezen