Ketnet doet opnieuw "Move tegen pesten"

Ketnet doet opnieuw de "Move tegen pesten", om kinderen op een laagdrempelige manier aan te spreken om zich te engageren tegen pesten. Deze ochtend lanceerde de jongerenzender van de VRT de nieuwe videoclip "STIP IT" in regie van Lukas Dhont. De twee boegbeelden zijn Ketnet-wrapper Sarah Mouhamou en Nora Gharib, zo meldt de zender.

"Initiatieven als de Move tegen pesten zijn voor mij enorm belangrijk", zegt Lukas Dhont. "Als je weet dat nog steeds vier op de tien kinderen met pesterijen te maken krijgen, dan begrijp je ook meteen waarom. De Move tegen pesten is een laagdrempelig initiatief dat enorm veel mensen bereikt en een grote impact heeft."

Ketnet roept iedereen weer op om vier stippen op zijn of haar hand te zetten. "Vanaf dat moment zijn ze besmet met het Antipestvirus en kunnen ze het ook doorgeven", luidt het. Van 14 tot 21 februari wordt de problematiek rond pesten extra onder de aandacht gebracht tijdens de Vlaamse week tegen pesten. Die week wordt afgesloten met het Antipestival, waar Ketnetters kunnen genieten van muzikale optredens en waar ook de Move tegen pesten-award wordt uitgereikt.

Ketnet organiseert dit jaar de "Move tegen pesten" al voor de achtste keer.

Bekijk en beluister hier de nieuwe videoclip en het nieuwe lied:

Meest gelezen