Politie bevrijdt acht migranten uit koelwagen in Geel

Langs de ring in Geel, in Antwerpen, heeft de politie vanmorgen 8 migranten bevrijd uit een koelwagen. Ze hadden zelf de politie gebeld en verteld dat ze in een vrachtwagen opgesloten zaten. Ze waren onderkoeld en werden eerst naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Het gaat om 8 volwassen mannen maar waar ze vandaan komen, is nog niet bekend. 

"Alles is begonnen met een noodoproep vanuit de koelwagen", vertelt Joris Jutten, officier van de lokale politie. "Iemand heeft het noodnummer gebeld met de melding dat ze daar vast zaten", 

Via mastbepaling kon de politie nagaan waar de oproep vandaan kwam. "Toen we ter plaatse kwamen, stond er een trekker met een oplegger, een koelcel. Samen met de brandweer hebben we die oplegger geopend. We vonden in de container acht mensen, die er verkleumd bij zaten." 

"De acht verstekelingen, allemaal volwassenen, zitten momenteel op het commissariaat. Er waren geen kinderen of zwangere vrouwen bij. We vermoeden dat ze uit het Midden-Oosten komen. Dat moet het verder onderzoek uitmaken. We nemen van iedereen vingerafdrukken en foto's en maken de info over aan de Dienst Vreemdelingenzaken."

De koelwagen had Spaanse nummerplaten maar de chauffeur blijft voorlopig spoorloos. 

Meest gelezen