Videospeler inladen...

Politie massaal uitgerukt voor knokpartij tussen Club Brugge- en Antwerp-hooligans in Wommelgem

Aan het rondpunt in Wommelgem zijn vanavond 50 à 60 voetbalsupporters van Antwerp en Club Brugge met elkaar op de vuist gegaan. De politie was getipt en kwam snel en massaal ter plaatse om de grote knokpartij te beëindigen. De hooligans werden opgepakt en naar het politiekantoor gebracht.

Na de voetbalwedstrijd, waarbij Club Brugge met 1-0 won van Antwerp, is het vanavond in Wommelgem, bij Antwerpen tot een confrontatie gekomen tussen supportersgroepen van beide clubs.

De wedstrijd werd vanmiddag in Brugge gespeeld. Daar hebben de supportersgroepen kennelijk afgesproken om in Wommelgem op de vuist te gaan.

"Deze informatie was ons ter ore gekomen", zegt Willem Migom van de politie van Antwerpen. "Daardoor konden wij snel en massaal ter plaatse zijn en heeft de vechtpartij maar heel kort geduurd."  

Eén gewonde, die rake klappen had geïncasseerd, is naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Voor het overige zijn alle andere hooligans naar het politiekantoor aan de Noorderlaan in Antwerpen gebracht. "Daar zal hun betrokkenheid worden uitgeklaard en zullen de omstandigheden worden onderzocht", zegt politiewoordvoerder Migom.

Meest gelezen