Videospeler inladen...

Drie mensen gewond bij steekincident in Londen, dader zat eerder in de gevangenis voor terrorisme

In Londen heeft de politie vanmiddag een man doodgeschoten die drie mensen had neergestoken in een drukke straat in de wijk Streatham.  Eén van de drie slachtoffers verkeerde een tijd lang in kritieke toestand.  De politie gaat uit van terrorisme. De verdachte werd gevolgd door de politie en droeg een nepbommengordel.

De drukke Streatham High Road in het zuiden van Londen is rond 15 uur, Belgische tijd, opgeschrikt door een mesaanval die beschouwd wordt als terrorisme. Dat meldt de politie van Londen.

De verdachte, die twee mensen had gestoken, werd ter plekke doodgeschoten door de politie. Achteraf blijkt nu dat de politie onmiddellijk kon ingrijpen omdat de verdachte in het kader van een antiterreuroperatie gevolgd werd door de politie.

Verschillende media melden bovendien dat de 20-jarige verdachte pas recent de gevangenis had verlaten. Twee jaar geleden had hij een celstraf gekregen wegens het verspreiden van terroristisch materiaal en het verzamelen van informatie die gebruikt kan worden voor aanslagen. (Lees verder onder de tweet van de Londense politie.)

Ooggetuigen spraken meteen van drie gewonden en dat werd vanavond bevestigd en verduidelijkt door de politie.  Twee personen, een man en een vrouw, werden gestoken door de verdachte. 

Eén van hen, de man, verkeerde een tijd lang in kritieke toestand, maar het levensgevaar is intussen geweken.  Een derde gewonde, een vrouw, werd geraakt door rondvliegend glas, toen de politie op de verdachte schoot. 

De hulpdiensten kwamen vanmiddag ter plaatse met een tiental ambulances, vele gewapende politieagenten en helikopters. (Lees verder onder de tweets van de politie.)

Het incident gebeurde in de wijk Streatham, in het zuiden van Londen, zo'n 10 kilometer van het hart van de Britse hoofdstad.

Londen wordt al twee jaar opgeschrikt door mesaanvallen.  Bij de voorlaatste terroristische mesaanval, in november, werden  vijf mensen aangevallen op de London Bridge, ook door een man met een nep-bommengordel.

Twee slachtoffers overleefden die aanval niet. De dader werd doodgeschoten door de politie. De dader bleek eerder al veroordeeld te zijn geweest voor "aan terreur gerelateerde misdrijven", net als de man die vandaag een aanslag pleegde.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen