4 mensensmokkelaars in de cel die met zeilbootje in de problemen kwamen in Oostende

4 mensensmokkelaars (2 Albanezen en 2 Italianen) zitten in de gevangenis. In juni vorig jaar kwam een zeilbootje in de problemen voor de kust van Oostende.  In het bootje zaten 9 Albanezen, van wie 2 mensensmokkelaars. 

De feiten dateren van 14 juni 2019.  Voor de kust van Oostende kwam toen een zeilbootje in de problemen na motorpech.  In het bootje zaten 9 Albanezen, van wie 2 mensensmokkelaars. Na verhoor werden de twee Albanezen door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Zij zitten momenteel nog steeds in voorlopige hechtenis. 

Het onderzoek werd verdergezet door de scheepvaartpolitie en het team mensensmokkel van de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen. Daarbij kwamen ook twee andere personen in beeld, een 46-jarige man en een 53-jarige vrouw uit Italië. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de aankoop van de zeilboot. 

De onderzoeksrechter vaardigde een Europees Aanhoudingmandaat uit tegen de beide Italianen. Zij werden begin oktober 2019 in Italië aangehouden en naar de Italiaanse gevangenis overgebracht in afwachting van hun overbrenging naar België. Afgelopen donderdag werden de man en vrouw door het team mensensmokkel van de Federale Gerechtelijke Politie naar België overgevlogen.

Ze zullen, samen met de 2 Albanezen,  binnenkort voor de Brugse rechtbank moeten komen.

 

Meest gelezen