Foto Kurt bvba

Het aandeel van de Ieperse weefmachinebouwer Picanol wordt weer verhandeld op de beurs in Brussel

Voor het eerst in bijna drie weken wordt het aandeel van Picanol weer verhandeld op de beurs. Het aandeel werd op 13 januari geschorst nadat het bedrijf had laten weten dat het slachtoffer was geworden van die grootschalige cyberaanval.

Op maandag 13 januari viel de productie bijna volledig stil na een cyberaanval. Hackers hadden de informaticasystemen geblokkeerd en vroegen losgeld. Ook in China en Roemenië waren de computers gehackt. 

De directie weigerde om het losgeld te betalen en externe experts gingen aan het werk om het probleem op te lossen. Uiteindelijk lag de productie een week volledig stil en pas sinds vorige week draait het bedrijf weer echt op volle kracht.

Volgens de directie is de financiële schade beperkt gebleven. De verloren productiedagen zouden minder dan 1 miljoen euro hebben gekost.

Aandeel weer op de beurs

In samenspraak met beurswaakhond FSMA zal de handel in het aandeel van Picanol om 9 uur worden hervat. Woordvoerder Frederik Dryhoel: "Het aandeel is geschorst een aantal uur na de cyberaanval op 13 januari.  We zijn toch een aantal weken buiten strijd geweest, het aandeel is ook geschorst gebleven in afwachting dat ons bedrijf financiële gegevens moest bekendmaken over de impact van deze aanval."

Het aandeel van Picanol was 65 euro waard toen het geschorst werd. Het is afwachten hoe hoog of laag het aandeel straks weer zal openen.

Meest gelezen