Al zeker 15 dagen stadionverbod voor 50-tal supporters van Antwerp en Club Brugge na vechtpartij in Wommelgem

Een 50-tal voetbalsupporters van Antwerp en Club Brugge heeft een stadionverbod gekregen van 15 dagen na een vechtpartij in Wommelgem. Ze waren na de wedstrijd in Brugge doorgereden naar de rotonde in Wommelgem om met elkaar op de vuist te gaan. De politie was getipt en kwam snel en massaal ter plaatse, zodat de vechtpartij vrij snel achter de rug was. 

Antwerp en Club Brugge speelden zondagmiddag tegen elkaar in Brugge. Daar hebben de supportersgroepen kennelijk afgesproken om in Wommelgem op de vuist te gaan. "Deze informatie was ons ter ore gekomen", zegt Willem Migom van de politie van Antwerpen. "Daardoor konden wij snel en massaal ter plaatse zijn en heeft de vechtpartij maar heel kort geduurd."  

Eén gewonde

Eén gewonde, die rake klappen had geïncasseerd, is naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Voor het overige zijn alle andere hooligans naar het politiekantoor aan de Noorderlaan in Antwerpen gebracht. "Daar zal hun betrokkenheid worden uitgeklaard en zullen de omstandigheden worden onderzocht", zegt politiewoordvoerder Migom.

Extra straffen?

In de loop van de nacht is iedereen weer vrijgelaten. "De voetbalmagistraat heeft meteen beslist om alle betrokkenen een stadionverbod op te leggen van 15 dagen en de politie onderzoekt de feiten voort om te bekijken of er extra straffen nodig zijn."

Meest gelezen