Jürgen Eeckhout

Adegemnaars vieren bronzen medaille van Emiel Verstrynge (16) op WK veldrijden

In Adegem, bij Maldegem, is er stevig gefeest afgelopen nacht want de jonge wielrenner Emiel Verstrynge haalde brons op het WK veldrijden voor Junioren in Zwitserland. Iets wat niemand had verwacht in Adegem, dus barstte het feest los in z'n supporterscafé.

Emiel Verstrynge finishte derde na winnaar Thibau Nys en Lennert Belmans. Een mooier verjaardagscadeau kon hij zichzelf niet wensen. Binnen twee dagen wordt hij 17 jaar oud.

Huwelijkscadeau voor grootouders

In supporterscafé ’t Lapperke in Adegem werd de overwinning uitbundig gevierd. Tante Mariska is apetrots: “We hadden gehoopt op een top tien maar dan komt dit! Mijn ouders zijn gisteren 45 jaar getrouwd en dit is het mooiste huwelijkscadeau dat ze konden krijgen, hun kleinzoon die brons haalt op het wereldkampioenschap.” 

Er kan geen beter huwelijkscadeau zijn voor zijn grootouders
Tante Mariska

"Adegem staat terug op de kaart"

Ook opa Patrick viert de overwinning: “Het begint nu maar pas. Emiel koerst nog maar twee of drie jaar, Nys koerst al 10 jaar,” dat wil volgens Patrick zeggen dat hij nog heel wat meer in zijn mars heeft. “Adegem staat terug op de kaart en het nog maar het begin!”

Huis versierd met spandoeken

Emiel zal nog schrikken als hij thuiskomt. “De buren hebben zijn huis versierd met spandoeken, ik denk niet dat hij beseft hoeveel mensen achter hem staan.” Verstrynge moest tijdens het WK de hele wedstrijd achtervolgen maar kon in de laatste ronde toch een podiumplaats versieren. Thibau Nys, zoon van, behaalde goud en ook op de tweede plaats finishte een Belg, Lennert Belmans.

Jürgen Eeckhout
kasto80

Meest gelezen