fotomakers - Eddy Vanoppen

Hasselt wordt thuisbasis van Red Wolves en Black Arrows: "We hopen handbal hiermee een extra impuls te geven"

De komende 3 jaar worden alle EK-  en WK-kwalificatiewedstrijden van de nationale handbalploegen in Hasselt betwist, ook de finales van de Belgische beker komen tot 2022 naar Hasselt. Schepen van Sport Habib El Ouakili (SP.A) hoopt met het binnenhalen van het handbalcontract de handbalsport een extra impuls te geven.

De stad Hasselt en de Koninklijke Belgische Handbalfederatie hebben voor de komende drie jaar een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.  Daardoor worden alle topmatchen van de Red Wolves - de nationale herenploeg - en de Black Arrows - de dames - in de Alverbergsporthal gespeeld. In januari had de interland België-Cyprus daar al plaats. En ook zullen de handbaldames en -heren er vanaf dit jaar tot 2022 hun bekerfinales betwisten. 

Initia Hasselt

Hasselt is een handbalstad. Eersteklasser Initia behoort al jaren tot de top in ons land. Het won tal van landstitels en bekers en speelde vaak Europees. Momenteel gaat het op sportief vlak iets minder goed met de club en probeert het de play-downs te vermijden. Schepen van Sport Habib El Ouakili (SP.A) hoopt met het binnenhalen van het handbalcontract de sport een extra impuls te geven. En hij wil nog meer jongeren warm maken voor het handbal. 

Meest gelezen