Coronavirus: Johan uit Strombeek terug uit China, en meteen naar het ziekenhuis: "Ik mag niet naar huis"

Johan Smets uit Strombeek-Bever ligt in quarantaine in het ziekenhuis van Neder-over-Heembeek. Hij is gisteren samen met zijn vrouw teruggekeerd uit het Chinese Wuhan. En nu wordt onderzocht of hij drager is van het coronavirus. 

Enkele landgenoten die in de Chinese stad Wuhan verbleven, zijn gisteravond teruggekeerd naar ons land. Maar ze mogen voorlopig niet naar huis, ze zijn naar het ziekenhuis van Neder-over-Heembeek gebracht. Ook Johan Smets uit Strombeek-Bever verblijft daar in quarantaine om er helemaal zeker van te zijn dat hij niet besmet is met het coronavirus. Johan was in Wuhan samen met zijn Chinese vrouw om daar het Chinees nieuwjaar te vieren. En hij deelt een ziekenhuiskamer samen met zijn vrouw. 

Kamer met televisie

"Ik mag voorlopig niet naar huis en ik mag de kamer niet verlaten," vertelt Johan. "We verblijven op een gewone eenpersoonskamer met een televisie en een dvd-speler. Als ik door het raam kijk, zie ik Vilvoorde, Brussel en Zaventem. Ik ben geen boekenwurm, dus lezen doe ik niet. Ik zal me met andere dingen moeten bezighouden. Mijn computer heb ik niet bij me, misschien laat ik die nog wel overkomen van thuis. Maar ik heb gehoord dat de keuken van dit ziekenhuis goed is, dus dat is een pluspunt." 

Staal naar het labo

Ondertussen wacht Johan op de uitslag van de test die vanmorgen in het ziekenhuis is afgenomen. "Ze noemen dat een neusswabje en dat gaat naar het labo. Vanavond of morgenvroeg weten we dan of we al dan niet drager zijn van het virus. Zolang we dat niet weten, moeten we op de kamer blijven. Als het negatief zou zijn, mogen we wel op de quarantaine-gang met een mondmasker." Maar Johan weet niet hoe lang hij in het ziekenhuis moet blijven: "Volksgezondheid heeft gezegd dat we 14 dagen moeten blijven, maar ik hoorde dat het misschien ingekort kan worden als alles goed gaat. Maar ik ga ervan uit dat het twee weken worden."  

Meest gelezen