AFP or licensors

Jonge militair valt gendarme aan met een mes in Frankrijk

Een 19-jarige militair heeft in het oosten van Frankrijk een gendarme aangevallen. Hij werd zelf neergeschoten, meldt de Franse Justitie. Er wordt niet uitgesloten dat het gaat om een terreurdaad.

Het incident vond maandagnamiddag plaats in een gendarmerie in Dieuze, een gemeente met zo'n 3.000 inwoners in de Moezelstreek. De aanvaller werd twee keer beschoten door een agent en is overgebracht naar het ziekenhuis van Metz, waar hij geopereerd is.

De gendarmerie had eerder een telefoon gekregen waarin gewaarschuwd werd voor een aanval. De beller zei deel uit te maken van terreurgroep IS, stelt de procureur van Metz, Christian Mercuri. Het parket van Parijs, dat bevoegd is voor antiterrorisme, zal beslissen of de dader in vervolging gesteld wordt voor terrorisme.

"Ik eer de koelbloedigheid, het professionalisme en het reactievermogen van de gendarmes die tussenbeide gekomen zijn om de dader van een aanval te arresteren. Ik steun alle gendarmes en hun families", liet de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner op Twitter weten.

De jonge militair was sinds december aan de slag bij het leger.

Meest gelezen