Foto: Radio 2

Leuven legt wegdek Bondgenotenlaan opnieuw aan voor WK wielrennen in 2021

Het Leuvense stadsbestuur gaat de Bondgenotenlaan tussen het station en het Rector De Somerplein grondig heraanleggen met het oog op het WK wielrennen dat van 18 tot met 26 september 2021 in ons land plaatsvindt. De wegkoersen tijdens dit WK worden zoals bekend afgelegd op een parcours dat start in Antwerpen en eindigt in Leuven.

"Er zijn in de Bondgenotenlaan verzakkingen die moeten weggewerkt worden. Uit onderzoek blijkt echter dat ook de onderfundering slecht is. Om te vermijden dat die verzakkingen er over een jaar opnieuw zijn, hebben we beslist ook de onderfundering opnieuw aan te leggen", aldus Dirk Vansina (CD&V), als Leuvens schepen bevoegd voor openbare werken.

De werken zullen vijf weken duren en normaliter eind maart afgerond kunnen worden. Tijdens deze werken worden ook de twee bushaltes in het midden van de Bondgenotenlaan aangepakt. "We gaan de stoepen uitbreiden tot op het niveau van de rest van de Bondgenotenlaan hetgeen meer comfort zal scheppen voor zowel wachtenden als passanten", aldus Vansina.

Verkeer Bondgenotenlaan

Bij de aanleg van de twee bushaltes, van midden tot einde februari zal het busverkeer omgeleid worden. De auto's moeten er over één rijstrook. Bij de asfalteringswerken, die starten begin maart, zal er geen verkeer mogelijk zijn op de Bondgenotenlaan. 

Meest gelezen