Foto: MIVB

Brusselse openbaarvervoersmaatschappij zoekt 900 nieuwe medewerkers

De openbaarvervoersmaatschappij in Brussel, de MIVB,  is op zoek naar meer dan 900 nieuwe medewerkers. De zoektocht spitst zich vooral toe op chauffeurs maar ook op technische profielen om de nieuwe en oude voertuigen te onderhouden. 

Net als de afgelopen jaren blijf het netwerk van de MIVB uitbreiden en dus zijn er meer bussen, trams en metro's die ingezet worden. Daarom is de MIVB op zoek naar 528 buschauffeurs,  126  trambestuurders en 41 bestuurders voor de metro.

Onderhoud milieuvriendelijke voertuigen

Bij de nieuwe voertuigen die de MIVB inzet, wordt meestal gebruikgemaakt van nieuwe technologieën. En dus is de MIVB ook op zoek naar 68 nieuwe collega's om die voertuigen te onderhouden, vertelt Ann Van hamme van de MIVB: "Er zijn speciale technische profielen nodig voor die nieuwe voertuigen. Ook moeten we het bestaande personeel bijscholen. Dat is nodig voor het onderhoud van bijvoorbeeld de hybride bussen en de elektrische voertuigen die we in gebruik nemen."

Vrouwen gezocht

Vorig jaar nam de MIVB bijna 1.000 nieuwe werknemers aan. Daarbij waren 17 procent vrouwen. De MIVB hoopt dit jaar nog meer vrouwen te kunnen overtuigen. 

Meest gelezen