Dazeley

Meer middelen voor zorgcentrum Gent

Het zorgcentrum dat slachtoffers van seksueel geweld helpt in Gent krijgt geld van de federale overheid om 75 zedeninspecteurs op te leiden en om te investeren in extra gebouwen. Het centrum krijgt zowat 1 slachtoffer per dag over de vloer en het aantal neemt alsmaar toe. 

Door de stijgende vraag naar hulp is er plaatsgebrek. Het is de bedoeling dat het Gentse zorgcentrum mettertijd slachtoffers van seksueel geweld uit de hele provincie en ook uit West-Vlaanderen kan helpen. Daarom wordt er geld vrijgemaakt voor extra gebouwcontainers. Het moet dan mogelijk zijn om verschillende mensen per dag te kunnen ontvangen.

De 75 zedeninspecteurs die erbij komen zijn inspecteurs van de politie die speciaal zijn opgeleid om slachtoffers van seksueel geweld te verhoren. In een zorgcentrum kunnen zowel de politieverhoren als de medische zorgen en onderzoeken gebeuren. 

kasto80

Meest gelezen