Alexander Dumarey

Planeet Frank: onze weerman over wolkbreuken, kurkdroge zomers en Brussel aan de Middellandse Zee

De aarde warmt op, de gletsjers smelten en het lijkt soms alsof de wereld vergaat, terwijl we er naar staan te kijken. Kunnen we daar zelf wat aan doen? En hoe zal de klimaatwijziging ons leven concreet veranderen? Staat er straks nooit meer water in onze waterput? Moeten we ook hier bang zijn voor verwoestende orkanen en overleven onze huisdieren de hitte die op ons afkomt? Weerman Frank Deboosere zoekt een antwoord op uw vragen over het klimaat en allerlei weerfenomenen. Antwoorden krijgt u in deze nieuwe, maandelijkse podcast: Planeet Frank. 

Elke maand zal Frank Deboosere proberen om in deze podcast een antwoord te geven op uw prangende vragen over weer en klimaat. Als het klimaat opwarmt, krijgen we hier dan hetzelfde weer als in het zuiden van Frankrijk? En waarom zou dat erg zijn? Warmt het overal ter wereld evenveel op of is het op de ene plek erger dan op de andere? En weten we eigenlijk of het nu meer of minder regent dan vroeger? Dat zijn de vragen waarop Frank deze maand een antwoord zoekt.

Heeft u zelf ook een vraag voor Frank over het weer of het klimaat? Laat het dan zeker weten via planeetfrank@vrt.be of via sociale media met #planeetfrank. Of vul gewoon het formulier hieronder in.

Meest gelezen