"Rood licht. Dan spelen we toch een spelletje Uno, niet?"

Almaar wachten in de file voor een rood licht. Het bracht een groep vrienden uit Cape Coral, in de Amerikaanse staat Florida, ertoe om even een grapje uit te halen. Terwijl ze aan het wachten waren, haalden ze immers een aantal plooistoelen uit hun truck en zetten ze zich aan een tafeltje om daar het kaartspel Uno te spelen. De beelden ervan gingen de afgelopen dagen viraal op de populaire video-app TikTok, met daar intussen meerdere miljoenen views.

Een van de vrienden die meewerkte aan de grap, Paxter Sester, op nieuwswebsite NBC2: "Het was een ingeving van het laatste moment. Ik zag de Uno-kaarten liggen en dacht: "Waarom zouden we dat niet doen?" We moesten ook niet veel doen. Enkel de plooistoelen en een tafeltje buitenzetten, op de stoelen gaan zitten en doen alsof we aan het kaarten waren. Na een minuutje zijn we terug in de truck gaan zitten en hebben we nog rustig de beelden kunnen bekijken, vooraleer het licht op groen sprong."

Dylan Kjos, die de video maakte, voegde op nieuwszender WBBH-TV nog toe: "Ze hebben daar hooguit een minuut gezeten. En dan zijn ze als een pijl terug in de auto gekropen, met in het achterhoofd dat het verkeerslicht elk moment op groen kon springen. Maar uiteindelijk moesten we nog bijna een minuut wachten vooraleer dat gebeurde. Ach, eigenlijk willen we het trage verkeer in deze periode van het jaar op een grappige manier aan de kaak stellen, niet meer en niet minder."

De plaatselijke politie was alvast minder geamuseerd: "Intussen zullen velen onder jullie de TikTok-video met de 3 vrienden die Uno spelen al wel gezien hebben. Ook al kan dat amusant lijken, het is het niet. Het is eerder gevaarlijk  en het is onwettelijk. Veronderstel dat een autobestuurder op hen ingereden zou zijn. Denk na vooraleer je viraal wil gaan, want je kan er anderen door in gevaar brengen."

Meest gelezen