2020 Getty Images

Een spetterende Shakira en Jennifer Lopez zijn de "lachende conquistadors" van de Super Bowl

Shakira en Jennifer Lopez hebben een spetterend optreden gegeven tijdens de Super Bowl, de finale van het Amerikaanse footballseizoen waarbij zowat elke Amerikaan voor zijn tv gekluisterd zit. "Een euforisch feestje. Ze waren latina-supervrouwen, lachende conquistadors", schrijft The New York Times in superlatieven. De populaire zangeressen lieten op zijn minst een stevige indruk na, en dat na het mindere optreden van Maroon 5 vorig jaar. 

Conquistadors, het Spaans voor "veroveraars", vat het eigenlijk samen. Shakira en Lopez kregen twaalf minuten en hebben die ten volle benut. In een wervelend tempo brachten Shakira (43) en Lopez (50) een mix van twintig nummers met ontzettend veel show, outfits en choreografie.

Alle hits passeerden de revue, van "Jenny from the block" over "Waka waka (this time for Africa)" en "Hips don't lie" tot  "Waiting for tonight".

Op de tonen van "Let's get loud" kwam ook Lopez' 11-jarige dochter Emme Anthony mee het podium op. En als eerbetoon aan basketlegende Kobe Bryant - die vorige week verongelukte - werd het veld van het Hard Rock Stadium verlicht in geel en paars, de kleuren van zijn club.

Bekijk hier enkele foto's van het optreden (en scroll verder): 

AFP or licensors
AFP or licensors
2020 Getty Images
2020 Getty Images

Het was de eerste keer dat twee Latijns-Amerikaanse vrouwelijke sterren het podium van de Super Bowl domineerden. Volgens sommige media een bewuste keuze. "Shakira en Lopez leidden af van de zwart-witte raciale spanningen naar de geneugten van dans en verleiding. Een soort van wapenstilstand", klinkt het. De Super Bowl vindt plaats in Miami (VS), waar 70 procent van de inwoners Spaanstalig is.

Lopez benadrukte haar achtergrond extra door een nepbontjas te dragen die langs buiten leek op de Amerikaanse vlag, vanbinnen zat echter de vlag van Puerto Rico verwerkt en die kwam tevoorschijn toen Lopez de jas prominent opende. De ouders van de zangeres komen van het Caraïbische eiland. Dochter Emme zingt tijdens dat momentje subtiel "Born in the U.S.A." van Bruce Springsteen.

Bekijk de beelden hieronder: 

Meest gelezen