Kleine overwinning voor tafelschuimster 

Een rechter in Brugge heeft een vrouw de opschorting van straf gegeven voor twee onbetaalde etentjes in De Haan en Oostende. Ze was voor die feiten al eens veroordeeld tot 6 maanden cel. 

De vrouw van 49 zit sinds enkele maanden in de gevangenis van Brugge.  Voor maar liefst 20 veroordelingen. Ze ging telkens in een horecazaak eten zonder te betalen. Vooral aan de kust, maar ook in Gent in Kortrijk. Haar advocaat Peter Gonnissen tekende in elke zaak verzet aan. Volgens hem heeft het parket de vrouw na elke uitspraak onvoldoende geïnformeerd over haar rechten en hield die ook geen rekening met het feit ze geestesgestoord is. 

Vrijgesproken voor twee maaltijden

Een rechter in Brugge geeft haar nu gelijk in het geval van de etentjes in De Haan en Oostende. Daardoor krijgt ze opschorting van straf.  Dat betekent dat de feiten die ze pleegde wel degelijk bewezen zijn,  maar ze wordt er niet voor gestraft. De rechter hield maandagmorgen rekening met de geestestoestand van de tafelschuimster.

Meest gelezen