Honderden vissen dood in Oudenburg 

In Oudenburg zijn afgelopen weekend honderden vissen dood aangetroffen in een beek. Hoogstwaarschijnlijk is er illegaal mest in het water geloosd. De politie heeft stalen genomen bij enkele bedrijven in de buurt.

In de Stedebeek langs de Stationsstraat in Oudenburg is zaterdag massale vissterfte vastgesteld. Honderden vissen drijven boven ter hoogte van Abdijhoeve. "De politie spoort de vervuiler op”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD).

Vijf bedrijven

"Er zijn vijf bedrijven in de buurt die eventueel in aanmerking komen voor een illegale lozing", zegt Dumarey. "Ofwel moet er iemand extern geloosd hebben. Aan de hand van de zuurtegraad van het water kunnen we afleiden dat het sowieso om een mestlozing gaat. Zo'n vervuiling is zeer ernstig. Dit kan echt niet."

Meest gelezen