Eddy Smolders

Voetbalclub uit Riemst geeft forfait na vertrek van acht spelers: "Een heel zuur weekend" 

Voetbalclub Kanne VV uit Riemst heeft afgelopen weekend forfait gegeven voor een wedstrijd tegen Heur-Tongeren B. De club kampt namelijk met een spelerstekort. Acht spelers én de trainer zijn vertrokken naar een Nederlandse ploeg.

Door het vertrek van acht spelers en het gebrek aan een trainer moest de club uit vierde provinciale de wedstrijd van zaterdag op het laatste moment afzeggen. “Een heel zuur weekend”, noemt voorzitter Eddy Smolders het. “We proberen er elke week voor te zorgen dat de jongens die wél willen spelen kunnen spelen. Dan toch forfait moeten geven, is heel zuur.”

Iedereen die kan en wil spelen is welkom.
Voorzitter Eddy Smolders

Op de vooravond van de wedstrijd heeft de club nog wanhopig gezocht naar nieuwe spelers, maar dat was tevergeefs. “We hebben een WhatsAppgroep met het hele team”, vertelt Smolders. “Je kan zien dat onze spelers nog tot half twee ’s nachts kennissen hebben aangesproken en hebben gezocht naar mogelijke vervangers. Maar dat is dus niet gelukt”, zucht de voorzitter.

De club hoopt volgende wedstrijd wel te kunnen spelen, met een volwaardig elftal op het veld. “We zijn dus nog volop op zoek naar nieuwe spelers”, vult Smolders aan. “Iedereen met motivatie die kan en wil spelen is welkom.”

Meest gelezen