Vrijwilligers tellen wilde dieren in Meerdaalwoud

Afgelopen weekend hebben vrijwilligers samen met boswachters een wildtelling gehouden in het Meerdaalwoud. Op die manier willen ze een beter beeld krijgen van welke dieren er leven en met hoeveel ze zijn.  Vooral de reeën, hazen en everzwijnen doen het goed. 

65 vrijwilligers hebben samen 100 van de 2.000 hectare bos uitgekamd. Dat doen ze op een bijzondere manier, vertelt boswachter  Bart Meuleman: "We stappen met een rij vrijwilligers over een lengte van 20 meter.  Bedoeling is dat iedereen de dieren telt die links van hem zijn. Alles verloopt erg rustig en sereen zodat we de dieren niet opjagen."

Hazen, reeën en everzwijnen

En met succes, want de vrijwilligers hebben heel wat dieren in kaart kunnen brengen. Meuleman:  "We hebben 19 reeën geteld. Wat overeenkomt met 20 dieren per 100 hectare.  Dat is een mooi resultaat. Daarnaast hebben we acht everzwijnen geteld en héél wat hazen. Die populatie is echt aan het toenemen en daar zijn we blij om." 

Meest gelezen