Vrouw die door Gentse politie werd neergeschoten, stak in totaal 4 mensen neer

De vrouw die gisterenmiddag werd neergeschoten door de Gentse politie nadat ze twee voorbijgangers had aangevallen met een mes, heeft in totaal vier slachtoffers gemaakt. Dat gebeurde op drie verschillende locaties. Twee van hen raakten zelfs levensgevaarlijk gewond. De vrouw zal morgen bij de onderzoeksrechter moeten komen voor poging tot moord. Die zal dan beslissen of de vrouw wordt aangehouden. Op dit moment is er ook nog geen duidelijkheid over het motief van de steekincidenten. 

Nog vóór de vrouw twee voorbijgangers aanviel in de Gentse volksbuurt Brugse Poort, had ze al twee anderen neergestoken. Het eerste slachtoffer is een man van 26 uit Lievegem. Hij werd in Mariakerke, een deelgemeente van Gent, aangevallen met een mes. De man raakte hierbij levensgevaarlijk gewond. 

Nadien zette de vrouw haar tocht in Mariakerke voort en stak ze een vrouw van 37 neer. Ook zij raakte ernstig gewond, maar verkeerde niet in levensgevaar. Het was pas toen de vrouw de twee voorbijgangers - mannen van 45 en 52 jaar - op de Bevrijdingslaan aanviel, dat de politie haar kon overmeesteren. De vrouw werd in haar hand geschoten en vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis. Na verzorging werd de vrouw meegenomen naar het politiecommissariaat voor verhoor.

De dader zou een Gentse vrouw van 26 zijn. Zij zal morgen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot moord. Het parket vraagt alvast haar aanhouding. 

Er is momenteel ook nog geen duidelijkheid over het motief van de vrouw. Maar volgens het parket zijn er geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad zou gaan. 

Meest gelezen