De app van VRT NWS zit in een nieuw kleedje: wat is er nieuw?

Misschien heeft u het de afgelopen dagen al gemerkt: de app van VRT NWS heeft een opknapbeurt gekregen. De app kreeg een grondige update, met naast een vernieuwde buitenkant ook een aantal nieuwe functies. Zo kan u voortaan swipen tussen artikels in hetzelfde dossier en kan u voor de nachtmodus kiezen om uw ogen en smartphonebatterij te sparen. Wat hetzelfde blijft, is ons doel om iedereen zo goed mogelijk te informeren, in video, audio en tekst. 

Met de VRT NWS-app heeft u altijd betrouwbaar nieuws op zak. Dat is onze belofte. Maar heeft u de VRT NWS-app al op uw smartphone? Via de knoppen hieronder kan u de vernieuwde app gratis downloaden voor Android en iPhone. Als u de app al heeft, kan u die nu via deze link updaten naar de nieuwste versie. Mogelijk is dat automatisch al gebeurd, dan hoeft u niets meer te doen en kan u meteen aan de slag.

De VRT NWS-app kan u hier gratis downloaden of updaten  voor iPhone of Android:

Een helder overzicht, meer gebruiksgemak

Bent u al vertrouwd met onze app, dan zullen meteen enkele veranderingen opvallen. U krijgt meer beeld te zien en onze dossiers vallen meer op. Voortaan kan u niet alleen scrollen maar ook swipen tussen de artikels en de video's. Deze korte video geeft u een goed overzicht:

Bij VRT NWS brengen we u het nieuws heet van de naald. Maar we bieden ook duiding en achtergrond. Want de vraag "waarom?" is minstens even belangrijk. Daarom zijn onze analyses en de stukken van onze experten voortaan makkelijker te herkennen, net als de opiniestukken.

Er is ook veel dat vertrouwd blijft. Bovenaan kan u nog steeds kiezen voor hoofdpunten (de volgorde wordt bepaald door de redactie), net binnen (een chronologische lijst van het recentste nieuws), en meest gelezen (de populairste artikels op VRT NWS).

Via de knoppen onderaan kan u programma's en nieuwsvideo's bekijken of radiogesprekken en podcasts beluisteren. U vindt onderaan ook het menu met de rubrieken en de dossiers.

Voor wie graag de ogen wat rust gunt en de batterij van de smartphone langer laat meegaan, is er nu ook een "dark mode" of nachtmodus. Die kan u aanzetten in de instellingen via het tandwieltje.

Als u bij belangrijk nieuws graag meteen op de hoogte wordt gebracht, raden we u aan om ook de push-meldingen aan te zetten in de instellingen van de app (via het tandwieltje rechtsboven).

Tot slot: ook in 2020 blijven we vernieuwen en voortbouwen om de best mogelijke nieuwsapp te maken. Update de app regelmatig, dan krijgt u automatisch al de nieuwigheden te zien. Want we hebben nog meer nieuwigheden voor u in petto. 

Meest gelezen