Het licht ging uit in Vilvoorde: VTM Nieuws vanaf nu vanuit Antwerpen 

VTM Nieuws wordt vanaf vandaag uitgezonden vanuit Antwerpen. Afgelopen weken verhuisde de hele ploeg naar het nieuwe DPG-gebouw aan het Centraal Station. In de nieuwsstudio aan de Medialaan in Vilvoorde ging het licht gisteravond definitief uit. 

VTM Nieuws heeft een nieuwe thuisbasis. De commerciële zender opende vanmorgen de nagelnieuwe studio in het DPG-gebouw aan het Centraal Station van Antwerpen. VTM Nieuws verhuist zo naar hetzelfde gebouw als alle andere merken van DPG België, zoals onder meer de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen en de magazines Dag Allemaal en Humo.

Vanaf vandaag hebben dus alle redacties hun intrek genomen in het nieuwe gebouw op het Mediaplein in Antwerpen. "We zitten dicht bij een station, wat goed is voor onze bereikbaarheid. En ook dichter bij Nederland, dat moet de samenwerking met onze Nederlandse merken verbeteren", zegt Kris Vervaet, CEO van DPG Media. 

Feestelijke inhuldiging

Vanmorgen werd de gloednieuwe studio ingehuldigd door de directie van DPG, de nieuwsankers en een hele reeks toppolitici. Premier Sophie Wilmès (MR), minister-president Jan Jambon (N-VA), Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) en Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) klonken op de nieuwe studio.

70 vierkante meter videomuur

Voor de nieuwe studio werd alles uit de kast gehaald. De studio gaat over 2 verdiepingen, met de redactie op de achtergrond. In totaal staan er 8 videomuren, goed voor 70 vierkante meter aan lichtschermen. Een van de schermen reikt van de vloer tot aan het plafond op de tweede verdieping.

Gisteravond presenteerde Dany Verstraete de laatste nieuwsuitzending van VTM Nieuws vanuit Vilvoorde. Daar ging het nieuws in de studio letterlijk uit na 31 jaar en 1 dag dienst. 

Bekijk hier het verslag uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen